Zondag 8 december: Kerstsfeerconcert in Reitsum

Vocal Group STIM met Lotte en Sytse (De Kast) Broersma

Close harmony, a capella, pianospel, akoestische gitaarklanken, solozang. Het komt allemaal aan bod op zondag 8 december in de Hervormde Kerk in Reitsum, tijdens het kerstsfeerconcert van Vocal Group STIM met als speciale gasten Lotte en Sytse Broersma. Het concert begint om 16.30 uur.

STIM is een ambitieuze groep van twaalf ervaren zangers en zangeressen uit Friesland, met een breed repertoire in de lichte muziek. De groep, onder leiding van dirigent Titus Steegstra, zingt in close harmony stijl en a capella. Naast het reguliere repertoire brengt STIM jaarlijks een kerstprogramma. Dit jaar wordt werk uitgevoerd van onder andere John Rutter, Mary Lynn Lightfoot, William J. Kirkpatrick en Jay Althouse. STIM wordt in een aantal nummers op de piano begeleid door Hendrik Talsma uit Burgum. Hij heeft veel ervaring in de begeleiding van gospelgroepen en heeft meegedaan aan diverse muzikale projecten. Momenteel is hij betrokken bij de Friese band Sebeare en de coverbands The Cube en Deetoxx. Lotte Broersma geldt als een grote belofte in het Friese vocale circuit. In Reitsum zingt zij een aantal sfeervolle nummers, waarbij ze op gitaar wordt begeleid door haar vader Sytse. Die laatste is vooral bekend als bassist, backing vocalist, componist en tekstschrijver van De Kast. Maar ook naast zijn muzikale werkzaamheden bij de populairste Friese groep aller tijden is hij actief. Zo verzorgt hij workshops songwriting, is hij docent gitaar en basgitaar en bandcoach. Sinds 2000 werkt hij als componist en producer (onder de naam Noorderzon Muziekproducties) ook voor derden. Zo produceerde hij onder andere de eerste single en EP van Janice (de band rondom Janneke Brakels en Raoul Bakker) en een aantal cd’s van de Friese troubadour Adri de Boer. Voor STIM arrangeerde hij onder andere werk van David Crosby & Graham Nash.

Reserveren is mogelijk: 0519-242478 of 06-30867322 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

What’s in a name? In ons geval een heleboel, meneer Shakespeare,want bij ons draait het allemaal om dat ene instrument!
©2019 Vocal Group Stim