Sfeervol concert in Reitsum met Lotte en Sytse Broersma

kriistreitsum2013s

‘Full house’ in Reitsum, zondag 8 december! Een tot de nok toe gevulde kerk luisterde naar close harmony en a capella zang, pianospel en akoestische gitaarklanken en mooie gedichten (gelezen door onze alt Alie Soepboer).

Speciale gasten waren Lotte en Sytse Broersma. Lotte geldt als een belofte in het Friese vocale circuit. In Reitsum zong zij een aantal sfeervolle nummers, waarbij ze op gitaar en piano werd begeleid door haar vader Sytse. Dit alles onder het toeziend oog van moeder Klazina, in het verleden een zeer gewaardeerd lid van STIM.

Sytse kennen we natuurlijk vooral als bassist, backing vocalist, componist en tekstschrijver van De Kast. Maar ook naast zijn muzikale werkzaamheden bij de populairste Friese groep aller tijden is hij actief.

Zo verzorgt hij workshops songwriting, is hij docent gitaar en basgitaar en bandcoach. Sinds 2000 werkt hij als componist en producer (onder de naam Noorderzon Muziekproducties) ook voor derden.

Voor STIM arrangeerde hij onder andere werk van David Crosby & Graham Nash. In een aantal nummers werden we op de piano begeleid door Hendrik Talsma. En dat deed hij voortreffelijk! Hendrik heeft veel ervaring in de begeleiding van gospelgroepen en heeft meegedaan aan diverse muzikale projecten. Momenteel is hij betrokken bij de Friese band Sebeare en de coverbands The Cube en Deetoxx.

Samenvattend: een heerlijke zondagmiddag met een geweldig publiek en met twee buitengewoon sympathieke gasten!

What’s in a name? In ons geval een heleboel, meneer Shakespeare,want bij ons draait het allemaal om dat ene instrument!
©2019 Vocal Group Stim