Zomeravondconcert 10 Juli

Een zomeravond in Niawier

img 9568Het begint zo langzamerhand een goede traditie te worden; de zomeravondconcerten waarmee we het seizoen afsluiten. Voor de editie van dit jaar,zondag 10 juli, hadden we ons oog laten vallen op de hervormde kerk in het pittoreske Niawier. Voor onze sopranen Anneke en Ingrid een thuiswedstrijd, want zij zijn al vele jaren woonachtig in dit dorp in het noorden van Friesland.

Zo rond half zeven, anderhalf uur voor aanvang van het concert, begonnen we met de warming up van de stembanden. Even eerder had de kledingcommissie, bestaande uit de alten Alie en Akkelien, iedereen aan een kritische inspectie onderworpen. Hoewel het tijdens de laatste repetitie mondeling was meegedeeld, hadden de dames ook nog even per mail laten weten wat de bedoeling was: ‘Dames helemaal wit met een klein paars accentje en de heren witte blouse of shirt, met spijkerbroek ( beslist geen donkere !) en zwarte schoenen. hoop dat dit lukt’, aldus de commissie. Rond de klok van acht gingen alle registers open. Onder de bezielende leiding van onze dirigent Titus Steegstra (‘kom op, een beetje meer actie, stelletje luilakken’)en met piano begeleiding van Machiel Keekstra (als de noot het hoogst is, is Machiel nabij) maakten we een compact reisje langs verschillende muzikale stijlen en sferen. Helaas zonder Koos. De man die als geen ander Somebody to love door merg en been kan laten gaan, moest wegens ziekte het bed houden.

Hoe zag het programma er uit?

We openden met Moon over Bourbon Street. Van misschien wel de allerbeste plaat die Sting ooit uitbracht: The dream of the blue turtles. In onze uitvoering is een hoofdrol voor ús Dolf. Hij kruipt op onnavolgbare wijze in de huid van de hoofdpersoon in het lied. So it goes. Niets aan te doen. Sa Binne sokke dingen en oare dingen binne wer oars… Bily Joel tekende voor tekst en muziek. Stim vertolkte de a capella uitvoering. Feelin groovy. Paul Simon en Art Garfunkel maakten het bekend. Groovy werd destijds het nieuwe modewoord. Praten tegen openbare verlichting een nationale rage: Hello lamppost. Stand by me. De noodkreet van Ben E. King. Goed neergezet met een leuke rolverdeling tussen de stemmen. Lay me down. Crosby en Nash. Speciaal voor Stim maakte Sytze van De Kast een pakkende close harmony versie van dit mooie nummer. Old and wise. Compositie van Alan Parsons (ooit technicus en geluidsman in de fameuze Abbey Road Studio). ‘As far as my eyes can see, there’s a shadow approaching me’. Mooie versmelting van klanken. Viva la vida. Megahit van multinational Coldplay, in een leuke close harmony uitvoering met subtiel toetsenwerk van Machiel. With a little help from my friends. De legendarische tekst van Lennon en McCartney in de sfeer van Johann Sebastian Bach. Beatles en Bach, who needs more! Words. Geweldig nummer (muzikaal en tekstueel) van The Real Group. Deze Zweedse a capella formatie timmert al meer dan 25 jaar aan de weg. I would stay. Destijds de grote doorbraak van Krezip. Het blijft een sterk nummer, dat vanaf het eerste uur op ons repertoire staat. Ain't no mountain. Tijdloos en ijzersterk. Swinging Stim. Aardig detail: er is een koeriersdienst die deze onbetwiste klassieker uit de Motown-stal sinds kort in zijn radioreclame gebruikt. Komt dat door ons? Tussen het vocale werk door was er een fraai instrumentaal intermezzo van Machiel. Hij speelde de themamuziek uit de film The Piano.

Zo. Nu is het eerst vakantie. Die luiden we in met de STIM barbecue. Na de zomer trekken we weer vocaal van leer!

klik hier voor meer foto's (Antje Uitterdijk)

What’s in a name? In ons geval een heleboel, meneer Shakespeare,want bij ons draait het allemaal om dat ene instrument!
©2021 Vocal Group Stim